06 55 70 54 73 info@inzichtbijgemma.nl
   “Ik oordeel niet en ben non-conformistisch vanuit een wezenlijke interesse van een ander.”

   GEMMA

   Ik ben Gemma en omschrijf mijzelf als een inspirator met compassie, die beelden gebruikt als spiegel van de ziel. Fotografie wordt ingezet als middel om het (emotionele) bewustzijn te vergroten waarin nieuwe inzichten worden verkregen. Ogenschijnlijk onbewuste taferelen, in persoonlijke familie archieffoto’s worden gebruikt om meer bewust te worden van de levensvragen: Waar kom ik vandaan? Waar sta ik tov mijn vader / moeder ea familieleden. Hoe is de relatie met jezelf? Wat vertellen de beelden over waar je vandaan komt en hoe je geworden bent tot wie je nu bent?

    Ik geloof in het inzetten van de positieve psychologie, waarin iedereen een eigenheid heeft die zich openbaart in talenten.

   De positieve psychologie gaat, net als de humanistische psychologie, er vanuit dat ieder mens in potentie uniek en talentvol is en dat geluk vooral een gevolg is van het vinden en gebruikmaken van de sterke kanten die iemand bezit. Hierbij gaat het erom te kunnen benoemen hoe je je onderscheidt van anderen en jezelf toe te staan te zien wie je bent, om van daaruit jezelf te ontplooien.

    Zijn wie je bent is niet altijd makkelijk. Het vraagt om eerlijk naar jezelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen. Het vraagt om keuzes te maken op basis van zelfkennis en weten wat goed voor je is. Deze keuzes brengen onherroepelijke angst en onzekerheid met zich mee, die je moet kunnen verdragen. Denk bijvoorbeeld aan de angst om te falen of de angst om waardering of status te verliezen.

    Om inzicht te krijgen in de aangeboren talenten wordt er gebruik gemaakt van de PTE (Personal Talent Explorer). Deze is ontwikkeld en omschreven door TalentCompass, die als tool ingezet kan worden in de 1 op 1 coaching. →Button

    

   De dynamiek van talent

   Ieder mens heeft sterke kanten. De een is geduldig en de ander is actie gericht. De een is doortastend en de ander kan goed luisteren. Door te onderzoeken en vast te stellen welke

   aangeboren talenten van nature aanwezig zijn en deze transparant te maken, komen mensen meer tot hun recht, neemt het wederzijds respect toe en verbetert de samenwerking.

    

   Aangeboren en aangeleerd

   Niet alles waar we goed in zijn doen we vanuit onze sterke kanten. Talenten zijn aangeboren en willen zichtbaar worden. Kwaliteiten zijn aangeleerd. Vaak is hierop in onze jeugd de nadruk gelegd en leverde het complimenten en waardering op. Deze kwaliteiten zijn daarom veel geoefend en je bent er goed in geworden. Linley (2010) ontdekte dat het gebruik van deze kwaliteiten de mens uitput en tot minder welbevinden leidt, met als gevolg dat mensen eerder opbranden dan opbloeien.

    Dit komt overeen met de visie van de Roy die aangeeft dat mensen zich tot harmonische sterke personen ontwikkelen als hun aangeboren talenten tot uiting komen in authentiek dagelijks gedrag. Op deze manier kan men het leven aan en is men beter in staat om moeilijkheden om te zetten in mogelijkheden.

   Op het moment dat de mens zijn aangeboren talenten verwaarloost en vooral aangeleerde kwaliteiten inzet, ontstaat er een disharmonische relatie tussen wie hij is en wat hij doet. Dit geeft innerlijke spanningen, vermoeidheidsklachten, onvrede en onzekerheid. Dit kan tot burn-out en andere psychische klachten leiden.

    Het belang van het accepteren van tekortkomingen en minder energie te stoppen in het bestrijden hiervan. Hierdoor komt er energie vrij om ons te richten op het gebruik van onze sterke kanten. Door aandacht te geven aan de sterke kanten en deze verder te ontwikkelen komen we in een positieve spiraal; flow genoemd.

   “Ik luister, filter en bevraag”

   Testimonials

   “Door de gesprekken die we hebben gehad ben ik wel realistischer naar mezelf gaan kijken en ben ik wel meer gaan nadenken over hoe ik nou in het leven sta. Omdat ik me na die gesprekken serieus een stuk rustiger en opgeluchter voelde. Ik sta er nog steeds van te kijken dat mijn suiker er van zakte. Je hebt het juiste tegen me gezegd: niet te soft, want dat is niet hoe je er tegenaan kijkt. Ik vind het vooral mooi om te zien hoe je andere mensen kan inspireren. Tenminste, mij dan. En als ik andere mensen over je hoor praten zitten zij en ik op een lijn. En met inspireren bedoel ik vooral dat je met jou kijk, mij hebt laten nadenken over mezelf en mezelf eigenlijk op me kop laten geven. Het leven kan zo mooi zijn, maar je moet het zelf doen.”

   “Gemma, ik vind echt oprecht dat je het goed doet. En mij heb je echt heel goed geholpen door te zeggen waar het op staat. Door te vragen hoe het met me ging op het moment dat ik het nodig had.”

   Marieke van Winden
   Leerling 2e jaar Fotografie

   “De stijl van Gemma kenmerkt zich door een vrije open sfeer te creëren waarin je samen brainstormt en op zoek gaat naar de kern van je onderwerp. Het eindproduct is niet het doel, de stappen die je in het proces zet wel. Hierdoor leer je elke keer weer iets nieuws over jezelf; hoe sta ik in dit proces, wat zijn de verwachtingen aan mijzelf en welke kant wil ik op. Door met verschillende multidisciplinaire tools te werken komt je kunstwerk tot leven en in zicht.”

   “Gemma haar persoonlijkheid en empathische vermogen komt op een prettige manier naar voren in de gesprekken binnen het creatieve proces: rustig, bevlogen, humorvol, geïnteresseerd en scherp. De feedback zet aan tot denken, het geeft niet alleen oplossingen maar roept ook vragen op, waarmee jezelf aan de slag gaat om de antwoorden te vinden.”

   Daniel Niessen

   “Iedereen fotografeert tegenwoordig. De functie van het vastleggen van een herinnering om later op terug te kijken is met de ontwikkeling van de technologie verandert. Het stelt ons in staat kortstondige momenten sneller en vaker vast te leggen. Daarmee is ons beeld of herinnering aan de werkelijkheid ook verandert. Kijken we nog echt terug. Of sterker nog kijken we nog net zo intensief naar het onderwerp wat we fotograferen? “

   Florain Verheijen
   Productieleider

   “Als ik Gemma haar mentorschap van over de afgelopen jaren moet omschrijven zijn er veel overeenkomsten met de kenmerken van de boom. Gemma kan met een open houding observeren, kleine nuances haarfijn aanvoelen, gesprekken plaatsen in een bredere context en vragen stellen waarbij je wordt uitgedaagd en waardoor je de diepte in moet gaan. Dit doet ze vanuit intuïtie én ervaring.“

   “Er zijn momenten dat ik geen overzicht kan zien en geen linken kan leggen tussen gesprekken, gedachten, gevoelens of gebeurtenissen. Waarschijnlijk omdat ik er zelf dan teveel ‘in zit’ en objectiviteit mis. Elke keer als ik met Gemma om tafel ging zitten verbaas ik mij weer over haar observerende vermogen en hoe goed zij bepaalde situaties kan aanvoelen. Ze wist mij elke keer opnieuw verder te helpen en hierdoor heeft zij mij de afgelopen jaren in staat gesteld te groeien.“

   Beau van de Rijdt
   Oud-leerling en nu collega